Selecteer een pagina

Heel tof. Dekt de lading. En knap als je er niet dagelijks mee bezig bent.- Erik Jan van der Meijs. Senior Accountmanager Féju.

Recent was ik uitgenodigd bij Féju voor hun evenement rondom data ransomware. Samen met partner Datto vertelde zij hier over de gevaren van data verlies door diefstal, brand of crash. De kosten lopen snel op, onder andere door downtime! Datto heeft hier een oplossing om te zorgen dat een bedrijf direct door kan zonder lange downtime. Zo hoeft het bedrijf nooit lang stil te staan.

Hoewel de klanten van Féju door de expertise van zelf ook veel weten van hun data bescherming, toch zijn het geen experts op het gebied van ransomware en de oplossing die Datto biedt. Daarom is het belangrijk dat deze informatie goed uitgelegd wordt, en dat het vervolgens op een duidelijke manier genotuleerd wordt die tot de verbeelding speelt. Zo kan de klant het later nogmaals terug halen waar het over gaat en verder delen met zijn collega’s.

Met visuele notulering moet je wel tot de kern van het verhaal komen. En dat is juist bij gecompliceerde informatie heel erg belangrijk. Daarbij kan je met visualisatie gemakkelijk verbanden leggen door gebruik van afbeeldingen. Zowel expert als beginner kan aan de hand van de volgende notules het gesprek terug halen en de essentie uitleggen aan een collega. Daarbij zal de talk niet snel vergeten worden! En dat is natuurlijk precies het doel.

Heb jij ook een evenement in de planning waarbij belangrijke informatie op een duidelijke manier samengevat moet worden, ik help je graag met visuele notulering!