Selecteer een pagina

Voor een presentatie over internationale vrouwendag 2023 mocht ik deze visual maken op basis van de getallen van de Woman in Work index 2023. De index geeft een beeld van de positie van vrouwen in het (betaald) werkzame leven, en daarom baseert het haar adviezen aan de Nederlandse overheid.

Illustratie voor een presentatie

De presentatie startte met wat feiten van de woman at work index. Hieruit is te lezen dat 80% van Nederlandse vrouwen maken deel uit maken van de arbeidsmarkt, Daarmee zijn we met IJsland en Zweden de top drie hoogste participatielanden. Echter zijn we wel kampioen in deeltijdwerken, maar 45% van de Nederlandse vrouwen werkt fulltime. Dit kan meerdere redenen hebben, zoals traditionele man-vrouw verdeling, maar wordt ook veel toe geschreven aan de hoge kosten van de kinderopvang: fulltime werken loont bijna niet als er kinderen in het spel zijn. Een van de adviezen is hiermee ook om de kosten van kinderopvang omlaag te brengen, daarbij om te stimuleren om weer fulltime te werken wanneer de gezinssituatie dit weer toelaat.

Visual als praatplaat

In de presentatie werd de discussie op gebracht door middel van deze visual of het fulltime werken van zowel man als vrouw een dusdanig zwaar wegende factor zou moeten zijn. De deelnemers discussieerde aan de hand van de genoemde feiten met elkaar hoe het staat met de Nederlandse verdeling tussen mannen en vrouwen.

Je presentatie aansterken met een visual

Heb jij ook een presentatie die wel wat extra aandacht verdient? Door het toevoegen van een visual veras je je publiek. Visualisaties helpen namelijk om verbanden te leggen tussen meerdere statements. In dit geval is de herkenbare afbeelding van de feministische beweging de basis, de tattouages erop geven de uitleg van de status in 2023.

Daarbij helpt een visual zodat dit langer blijft hangen, tekst of spraak is zo weer vergeten in het brein, maar een visual creeert een kapstok om de informatie aan op te hangen. Wellicht onthoudt je van deze afbeelding niet de precieze woorden, maar de tekeningen blijven hangen en jouw brein herinnert de associaties daarmee gemakkelijk. \

Past dit ook bij jouw presentatie??

Ik help je graag! Neem contact op via onderstaande button.