Selecteer een pagina

Tegenwoordig word je overladen met informatie. Flinke lappen tekst, hele boekwerken of een mega infobrei waar je niet uitkomt. Vaak lees je die teksten en denk je daarna ‘huh, wat heb ik eigenlijk gelezen?’. Geloof mij, je bent zeker niet de enige die dit ervaart. Veel mensen lezen een flinke tekst en hebben daarna geen idee wat ze hebben gelezen. Informatie komt niet altijd binnen via woorden, maar wel via illustraties. En je kunt teksten zoveel interessanter maken met visual storytelling! Ik geef je een aantal voorbeelden die een mooie oplossing kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Notulen visualiseren

Vaak een saaie bedoeling, notulen van een lange vergadering of meeting waarin veel informatie wordt gedeeld. De belangrijkste punten worden vaak genotuleerd en verstuurd naar alle deelnemers. Maar eerlijk, wie leest deze notulen nog ooit? Zou het niet veel leuker zijn om deze notulen te verwerken in een illustratie? Door deze notulen te visualiseren komt het ook veel beter binnen bij degenen die de notulen bekijkt én zullen meer mensen hem gaan bekijken. Win-win dus! De visual die ik heb gemaakt van een complexe meeting geeft een duidelijk beeld van notulen visualiseren.

Verhaal vertellen met Illustraties

Wanneer je een toegevoegde waarde wilt leveren aan jouw teksten zijn illustraties hier de perfecte oplossing voor. Illustraties kunnen teksten namelijk veel toegankelijker en begrijpelijker maken. Jij leest ook eerder een tekst met interessante en duidelijke illustraties dan een tekst zonder enig beeld, toch? Daarnaast kunnen illustraties ook heel kenmerken zijn voor jouw bedrijf of merk, op deze manier zet jij een krachtig merkimago neer.  Heb jij een unieke aanvraag? Alles is mogelijk! Zo heb ik voor Swinkels Family Brewers bijvoorbeeld de bedrijfscultuur gevisualiseerd in een puzzel!

Creatieve sessies

Ben jij ook zo’n beelddenker en komt informatie beter binnen wanneer je het in beeld ziet? Dan help ik je hier graag bij met visual storytelling. Onder het genot van een kopje koffie kunnen we tijdens een vrijblijvende creatieve sessie nadenken over de juiste vormgeving van jouw verhaal. Ik geef je advies over jouw vraagstuk en ik teken ook mee zodat je aan het einde een visuele samenvatting hebt van de sessie. Heb je meteen een voorproefje van mijn werk 😉

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Ben je benieuwd naar meer? Neem dan eens een kijkje bij de diensten die ik aanbied of plan gezellig een vrijblijvende afspraak in via Calendly!

Visuele storytelling is een opvallende manier van communicatie

Show, don’t tell!