Selecteer een pagina
Over Elle

Hoe visual storytelling op mijn pad kwam

Hi, ik ben Elle! Met mijn bedrijf Simia Innovations help ik ambitieuze ondernemers om hun verhaal visueel over te brengen. Als beelddenker weet ik namelijk hoeveel waarde het kan toevoegen als je tekst met beeld ondersteunt.

Wil je meer weten over mij? En wat mijn bedrijfsnaam te maken heeft met mijn werkwijze? Ik vertel het graag!

Van de geschiedenisles maakte ik strips

Visual storytelling begon voor mij al tijdens de middelbare school. Tijdens de geschiedenisles maakte ik strips van de verhalen van de leraar. Zo leerde ik makkelijker dan wanneer ik een lesboek met lappen tekst moest doorlezen. Toen werd voor mij al duidelijk dat je een boodschap duidelijker overbrengt door beeld te combineren met tekst.

Innoveren en creatief bezig zijn paste mij wel. Daarom koos ik na de middelbare school voor de opleiding Business Innovations. En als dochter van een ondernemer en een kunstenares, was het voor mij een logische stap om daarna voor mijzelf te beginnen! 

Visual storytelling

Ik merkte dat er vraag is naar visual storytelling

Doordat ik al snel opdrachten kreeg, merkte ik dat er veel vraag is naar visual storytelling. Ik begon met het maken van illustraties voor een kinderboek en even later mocht ik voor Avans Hogeschool 6 rollen van Business Innovators uittekenen.

Mijn onderneming gaf ik de naam Simia Innovations. Simia is Latijn voor aap en de eigenschappen hiervan vind ik mooi passen bij mij en mijn bedrijf. Zo ben ik, net als dit dier, probleemoplossend en communicatief vaardig. Daarnaast ben ik ook een tikje rebels. Dit laat ik graag terugkomen in mijn werk, door met originele ideeën te komen en out of the box (mee) te denken.

Bij vernieuwende ideeën hoort ook dat ik soms nieuwe dingen uitprobeer, zoals tekenstijlen. Deze uitdaging ga ik graag aan. Want ik vind het enorm leuk om te leren en ik maak mij nieuwe technieken snel eigen! Zo kan ik bijvoorbeeld op basis van een plaatje die jij van Pinterest haalt, passende visuals maken.

Inmiddels heb ik verschillende opdrachten uitgevoerd voor uiteenlopende bedrijven. Zo maakte ik praatplaten voor een goed doel, een introductievideo voor een IT bedrijf en illustraties voor een verzekeraar. Schroom dan ook niet om contact met mij op te nemen, als je twijfelt of mijn diensten bij jouw bedrijf passen! 

Wat je nog niet weet:

Tijdens mijn opleiding Business Innovation heb ik zelf mijn tatoeage ontworpen, waarvan de stijl terugkomt in mijn logo.

Ik ben geen early bird en als je met mij afspreekt is de kans groot dat ik je op de motor bezoek!

Als echte brabander, heb ik een nuchtere kijk op dingen. En hou ik natuurlijk van gezelligheid.

Leuk dat je er nog bent!

Dat betekent dat ik jou misschien ook kan helpen bij het overbrengen van je bedrijfsverhaal. Graag bespreek ik dit samen met je! Plan vrijblijvend een gesprek in met mij via Calendly. Ik kijk er naar uit!

Contact

Samen jouw wensen bespreken?

E-mail

info@simiainnovations.com

Telefoon

(0031) 6 526 18 222